Alkmaar Centraal

Een exacte datum wordt nog niet genoemd, maar medio volgend jaar verlaat Harry Luik de MCA Gemini Groep. Hij heeft de raad van toezicht laten weten dat hij na 42 dienstjaren binnen verschillende ziekenhuizen met vervroegd pensioen wil gaan. De 62 jarige Luik beëindigt daarmee zijn actieve loopbaan binnen de gezondheidszorg en treedt terug als voorzitter van de raad van bestuur.

Hij zal wel als adviseur van de raad van bestuur actief blijven. In 2010 werdt Luik voorzitter van de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep. Hij heeft aan het hoofd gestaan van de fusie tussen het Gemini Ziekenhuis in Den Helder en het Medisch Centrum Alkmaar die vanaf 10 december de naam Noordwest Ziekenhuisgroep zal dragen.

In de afgelopen jaren is onder leiding van Luik gewerkt aan een bouwplan voor de MCA Gemini Groep, grote delen van het MCA zouden daarvoor verhuizen naar Heerhugowaard. Dat plan is later afgezwakt en dit jaar is besloten dat de organisatie meer tijd nodig heeft voor het bepalen van de uiteindelijke bouwplannen. Volgens diverse bronnen is de ´Heerhugowaardvariant´ inmiddels definitief gesneuveld, maar wordt dat nog niet naar buiten gebracht. Of de beslissing van Luik daar mee te maken heeft is niet duidelijk, hij was een groot voorvechter van de verhuizing naar Heerhugowaard.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl