Alkmaar Centraal

De politie heeft zaterdagavond een vluchtende autodief klem kunnen rijden. Hierbij raakten de verdachte en een agent gewond. Het blijkt te gaan om een 39-jarige Alkmaarder. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de verdachte gedronken te hebben. 

De politie kreeg zaterdag even na 23.00 uur melding van in Bergen een gestolen voertuig. Surveillerende agenten zagen de auto met veel te hoge snelheid op de Kennemerstraatweg rijden richting de Heilooërdijk. Ondanks een stopteken reed de man gevaarlijk hard door. Hij reed onder andere door rood op de kruising van de Bestevaerstraat met de Ommering.

Met meerdere politieauto’s werd de gestolen auto klemgereden op de Smaragdweg. Een botsing zorgde ervoor dat de auto op de zijkant belandde. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Een agent werd ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken.

In het ziekenhuis is de Alkmaarder voorgeleid voor de hulpofficier van justitie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling en voor onder andere het veroorzaken van gevaar op de weg. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl