Alkmaar Centraal

Heren 1 van de Alkmaarse Rugby Club had zondag, ondanks de harde wind, weinig moeite met de Rugby Club West-Friesland uit Hoorn. De Alkmaarders wonnen thuis overtuigend met 47-14 na een ruststand van 26-7.

Al binnen vijf minuten scoorde Alkmaar uit een scrum op 5 meter van de goal-lijn. Nanko Molenaar pakte de bal, maakte een break en speelde door naar de snelle winger Joost Tempelaars, die afrondde in de hoek. De door de wind en positie uiterst moeilijke conversie werd door Kristian Boogert feilloos tussen de palen geschoten voor 7-0.

Alkmaar kwam op stoom. Tempelaars brak door en passte bij een tackle perfect door naar de goed meegekomen center Mickey Verhofstad, die vervolgens met een geconverteerde try afrondde. De thuisploeg werd wat overmoedig en dat werd prompt afgestraft met een doorbraak op de eigen driekwartlijn en een geconverteerde try (14-7).

De Alkmaarders waren weer wakker en maakten vanuit een goed uitgespeelde driekwartlijn-aanval van winger Job Dekker 19-7. Het bonuspunt werd even later binnengehaald door Tempelaars na een doorbraak en een geconverteerde try tussen de palen voor de ruststand van 26-7.

Shane den Heijer viel in de tweede helft in en met het eerste balcontact zorgde hij meteen voor 7 punten. Full back Pieter van Duijn nam de volgende try voor zijn rekening na een doorbraak en een mooie 'dummy pass' naar de meegekomen Jos Dekker. Center Lucas O’Flynn scoorde nog eenmaal zodat de eindstand op 47-14 uitkwam.

Met deze winst klom Heren 1 van Alkmaar op naar de 4e plaats in de 2e Klasse Noord. Ook de Dames en het 2e herenteam wonnen opnieuw. Ze stijgen daarmee respectievelijk naar de 2e in 1e positie in hun poules.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl