Alkmaar Centraal

Judoka Yannick van der Kolk heeft op het internationale Cadets Label A toernooi in de Franse plaats Harnes een derde plaats behaald. Het was zijn eerste internationale toernooi in de gewichtsklasse -66 kg.

In een deelnemersveld van 61 judoka's kreeg Yannick een vrijloting voor de eerste ronde. In de tweede ronde stond de telg van vader Tom van der Kolk tegenover Derrick Dupont (FRA). Halverwege scoorde hij een wazari met een schouderworp en rondde af met een houdgreep. De derde ronde won Yannick van Julien Gastou (FRA) met een bescheiden yuko en in de kwartfinale schakelde hij Olivier fleurmon (FRA) uit.

In de halve finale moest Yannick zijn meerdere erkennen in de sterke Bagrati Niniashvili (GEO). De Georgiër staat nummer 2 van de wereld en nummer 3 van Europa in zijn leeftijdsklasse. Van der Kolk verloor zijn partij met een yuko tegen.

In de 'kleine finale' om de derde en vierde plek moest Yannick diep gaan tegen Hugo Gillet. De Fransoos werkte echter mee door tegen twee straffen aan te lopen, zodat de bronzen medaille mee terug naar Alkmaar genomen kon worden. (foto: Yannick 2e van rechts)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl