Alkmaar, 19 januari 2012. Donderdagmiddag werd het gestaakte bekerduel tussen AZ en AJAX opnieuw gespeeld. Nadat de eerste poging de wedstrijd te spelen werd gestaakt na een aanval van een supporter op AZ-keeper Esteban werd ditmaal de wedstrijd gespeeld voor de ogen van circa 20.000 kinderen. En dat kwam de sfeer tijdens de wedstrijd ten goede. AZ-coach Gertjan Verbeek had geen beschikking meer over middenvelder Pontus Wernbloom die eerder die dag zijn handtekening onder een contract voor CSKA Moskou heeft gezet, wel kon Maarten Martens weer ingezet worden. Het zou een succesvol rentree worden.

Ajax liet vanaf de start van de wedstrijd zien dat het heer en meester was in de Amsterdamse Arena. De alkmaarders leken kansloos, zeker nadat Siem de Jong in de tiende minuut het eerste doelpunt maakte. 1-0. Het team onder leiding van Frank de Boer bleef druk zetten, maar langzaam maar zeker kwam AZ uit de winterslaap. Een kans van Brett Holman kwam terecht tegen de paal maar in de 24e minuut kon Maarten Martens zijn rentree verzilveren met de gelijkmaker. 1-1. Het jeugdige publiek kon genieten van twee teams die elkaar goed bestreden. Dit keer liet AZ wél zien dat het graag een ronde verder wilde komen en in de 32e minuut bevestigde Charlison Benschop dat door de 2-1 in te schieten. In de 36e minuut werd de stand echter opnieuw gelijk getrokken, dit keer doordat Ajacied Siem de Jong de rebound van een schot van Eriksen achter de keeper plaatste.

De tweede helft begon zoals de eerste helft ook begonnen was. Ajax was op zoek naar de voorsprong, maar kon dat niet realiseren. In de 53e minuut raakte Alderweireld met handen de bal aan in het strafschopgebied. Het gevolg is een penalty die wordt benut door Rasmus Elm. 2-3. AZ liet zich daarna terugzakken zodat Ajax naast meer balbezit ook meer aanvalsmogelijkheden kreeg. Het lukte Ajax echter niet om door de defensie van de Alkmaarders te dringen. Ook tijdens de 3 minuten extra tijd wist AZ de voorsprong vast te houden. Door deze winst speelt AZ tegen de amateurs van GVVV. Deze wedstrijd zal in Alkmaar gespeeld worden op 31 januari, 1 februari of 2 februari. Aanstaande zondag speelt AZ nog een keer tegen Ajax, maar dan voor de competitie en in het eigen AFAS stadion.

Bekeken: 1737x