Alkmaar Centraal

Scholieren van het CSG Jan Arentsz organiseren alweer voor het zesde jaar achtereen Paarse Vrijdag. Ze vragen 11 december aandacht voor gelijkheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren (LHBT-jongeren). Wethouders onderwijs Elly Konijn en minderheden Pieter Dijkman spreken van 11.00 tot 12.00 uur met leerlingen.

Paarse Vrijdag is de dag waarop wereldwijd mensen paars dragen om te tonen dat zij vinden dat LHBT-jongeren net zoveel geluk verdienen als andere jongeren. Ook in Nederland hebben zij het nog steeds moeilijk, want vaak worden ze op school gepest of uitgesloten.

Er zijn verschillende Alkmaarse scholen die bijdrage leveren, vaak op initiatief van de leerlingen zelf, bijvoorbeeld in de vorm van een GSA (Gay Straight Alliance). Dat is een groep leerlingen die zich inzet voor gelijkheid en veiligheid voor iedereen op school.

Verder leveren partijen als Bibliotheek Kennemerwaard, Centrum Jeugd & Gezin, COC Noord-Holland Noord en Stichting Dreamcatcher een bijdrage aan de Alkmaarse Paarse Vrijdag.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl