Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Woensdag 9 december organiseerde de gemeente Alkmaar voor de tweede keer het Economisch Groeidebat. Het Groeidebat was een vervolg op de succesvolle editie in 2014.

De economie blijft net als in de rest van het land ook in een Alkmaar een belangrijk speerpunt voor de gemeente. Het college vindt namelijk dat de Alkmaarse economie beter kan en misschien ook wel beter moet.

Wethouder Economische Zaken Victor Kloos legt uit dat het debat twee doelen heeft: Ten eerste is het de bedoeling dat de aanwezige mkb'ers en zzp'ers met elkaar in gesprek gaan om op die manier hun netwerk uit te bouwen. Ten tweede moeten de speeches die tijdens het debat worden gehouden de ondernemers inspireren.

Naast netwerken is het ook van belang dat ondernemers meegaan met opkomende technologieën, zoals biotechnologie, nanotechnologie, neurotechnologie en kunstmatige intelligentie. Volgens Yuri van Geest, van de Singularity University gaan dit soort technologieën de economie drastisch beïnvloeden en is het belangrijk dat ook Alkmaarse bedrijven daarin meegaan.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl