Woensdag plantte wethouder Anjo van de Ven twee speciale bomen in Schermerhorn en De Rijp. De Amberbomen staan symbool voor de fusie tussen de voormalige gemeenten Graft-De Rijp, Schermer en Alkmaar. Vrijdag zal Van de Ven een derde boom in Alkmaar planten.

De Amberbomen zijn geplant op een centrale plek in De Rijp en Schermerhorn, onder toeziend oog van inwoners van de nieuwe gemeente Alkmaar. In Schermerhorn waren onder andere 125 kinderen van basisschool De Bonte Mol aanwezig en in De Rijp kwamen omwonenden van de nieuwe rotonde aan de Bellesloot bijeen.

De Amberboom (Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’) wisselt zijn kleur van groen naar geel en oranje tot purperrood. De kleurwisseling staat symbool voor de fusie en de verbinding tussen stad en land.

Vrijdag zullen in Alkmaar vrijwilligers van Stichting Present aanwezig zijn bij het planten van de derde fusieboom.

Het planten van de bomen is onderdeel van het 1000-bomenplan.


Pin It
Bekeken: 5014x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/