Alkmaar, 22 januari 2012. zondagmiddag was het tijd voor de topper AZ-Ajax. Op eigen terrein mocht de huidige koploper tegen de regerend kampioen strijden voor de belangrijke punten. Zoals het een topper betaamt waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Om en om werden de aanvallen opgebouwd en kansen gemist, mede omdat de harde wind de bal onvoorspelbaar liet bewegen. In het laatste deel van de eerste helft wist AZ gevaarlijker te worden. In de 34e minuut rolde de bal van Benschop achter keeper Kenneth Vermeer naar het doel, maar werd toch op tijd van de doellijn gehaald door Jan Vertonghen. In de 37e minuut mocht Rasmus Elm, nadat Jan Vertonghen een gele kaart incasseerde, een vrij trap nemen en die werd succesvol afgerond. 1-0. Niet lang daarna kreeg Roy Beerens een grote kans, maar hij schoot naast. De Alkmaarders bleven doorgaan met druk zetten op de het doel van Ajax, maar het resulteerde niet meer in een doelpunt.

In de tweede helft ging AZ door waar het mee bezig was en hoewel Ajax het weer in de rug had kon AZ toch meerdere keren  gevaarlijk dicht bij het doel van de Amsterdammers komen. Lange tijd leek een tweede doelpunt voor AZ in de lucht te hangen, maar Ajax werd feller en kon een aantal keren het doel van AZ-keeper Esteban bereiken. Maar ook deze kansen werden niet positief afgerond. De rest van de werdstrijd werd eigenlijk op het middenveld gespeeld. AZ zette vaak druk als Ajax Keeper Vermeer de bal had en dat veroorzaakte spannende momenten voor de Ajacieden. In de 75e minuut kwam voor Ajax het bevrijdende moment. Invaller Lodeiro schiet de bal langs de AZ-verdedigers op doel en in een poging de bal van richting te veranderen maakt Simon Poulsen een eigen doelpunt. Vanaf dat moment stond het 1-1 op het bord en dat maakte de laatste minuten bijzonder spannend, beide teams lieten weer zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Er waren diverse kansen over en weer, maar de teams kunnen niet voorkomen dat het gelijkspel als eindstand de boeken in gaat. Door dit gelijke spel blijft het ondelinge verschil gelijk, maar komt FC Twente op een achterstand van 3 punten op AZ en ook PSV heeft punten laten liggen bij FC Utrecht.

Bekeken: 1666x