Alkmaar, 25 januari 2012. Uit onderzoek van 'Atlas voor Gemeenten' onder de vijftig grootste steden, blijkt dat Alkmaar een zestiende plaats inneemt op de Cultuurkaart van Nederland. Een flinke stijging, want in 2010 stond Alkmaar nog op plaats 31. 'Atlas voor Gemeenten' hanteert een rekenmethode, waarbij onder andere wordt gekeken naar het aanbod aan theater, podiumkunsten en cultuurhistorie. Ook het aantal boekwinkels, bibliotheken en bioscoopstoelen vallen onder het culturele aanbod van een stad. Op de Cultuurkaart staat Alkmaar boven Rotterdam (19e plaats) en Eindhoven (17e plaats), die beiden wel veel culturele voorzieningen hebben, maar minder erfgoed dan Alkmaar. Aanvoerder van de lijst is Amsterdam. Volgens het onderzoek loont het om in cultuur te investeren.

Cultuur heeft een positieve invloed op een gunstig vestigingsklimaat. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor inwoners. Cultuurwethouder Anjo van de Ven is blij met de uitkomst en vindt het motiverend dat Alkmaar zo goed scoort. De basis van culturele voorzieningen in de stad is volgens haar goed op orde, en ze is van mening dat die basis breder wordt met de plannen voor een megabioscoop van JT op Overstad en met de openstelling van de Grote Sint Laurenskerk voor bezoekers. Alkmaar gaat de komende periode investeren in vernieuwing, experimenten en talentontwikkeling op cultureel gebied. Bovendien is het vernieuwde Canadaplein vanaf 2013 volgens de wethouder een bruisend cultuurplein, met een modern theater en stedelijk museum.

Pin It
Bekeken: 2811x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/