Uit bij koploper Velsen heeft Kolping Boys gisteren knap een punt mee terug genomen naar Alkmaar. De beste kansen waren voor Velsen tijdens de eerste helft maar ook Kolping werd voorin gevaarlijk, vooral vanuit de corners. Onder andere door goede reddingen van Kolping doelman Patrick de Vries hield Kolping goed stand en dat had een 0-0 ruststand als gevolg.

In de tweede helft ging Velsen door met aanvallen en was duidelijk op zoek naar een voorsprong. En met succes. Want ondanks dat Kolping sterk bleef spelen kon het niet voorkomen dat FC Velsen inderdaad wist te scoren. Vanuit een corner zag Velsen speler Steef van Wees in de 52ste minuut zijn inzet aanvankelijk op de lat belanden maar de bal kwam voor zijn voeten terecht met de 1-0 als gevolg. Velsen kreeg daarna tal van mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar slaagde er niet in om de bal nogmaals in het Kolpingnet krijgen. Zoals vaker valt de bal bij een dergelijke situatie dan aan de andere kant. Na wederom een gemiste kans van FC Velsen ging Kolping in de laatste minuut van de wedstrijd nog een keer vol richting het doel van Velsen. Een zondagsschot van 25 meter van de voet van  Roy Duijneveld vloog over de Velsen doelman het doel in. 1-1.

De teleurstelling was groot bij de thuisploeg dat nu concurent LSVV tot twee punten ziet naderen. Bij Kolping was men uiteraard tevreden met het resultaat, na de sprekende overwinning van vorig week nu uit een punt eruit gesleept bij de koploper. In de spannende competitie staat Kolping na dertien wedstrijden op zestien punten op een met drie andere ploegen gedeelde zesde plaats. De volgende wedstrijd staat pas na de winterstopop het programma. Dat zal in het volgende jaar zijn; op 24 Januari wanneer Kolping thuis de competitie hervat tegen West Frisia.

Bekeken: 3877x