Alkmaar Centraal

Zondag kwam Heren 1 van de Alkmaarse Rugby Club geen moment in gevaar. De mannen wonnen overtuigend met 49-14 van The Big Bulls uit Almelo. Heren 2 was succesvol in de 4e klasse NW. In de slotfase versloeg het mede-koploper Haarlem met 15-12 en kwam zo alleen op kop.

Na de kick-off was de eerste de beste Alkmaarse aanval al succesvol. Shane den Heijer brak langs de zijlijn door en scoorde een try in de hoek van het veld (5-0). Pieter van Duijn kon de erg lastige conversie niet tussen de palen schoppen. Meteen na de spelhervatting brak Lucas O ’Flynn door de verdediging van Almelo en speelde Mickey Verhofstad aan, die de aanval met een geconverteerde try afrondde (12-0).

De Bulls kwamen terug met een doorbraak en een lange sprint voor een geconverteerde try (12-7). Alkmaar was weer alert en de volgende try kwam op naam van Job Dekker die langs de zijlijn scoorde. Fullback Pieter van Duijn scoorde het bonuspunt voor de vierde try na een break van Micky Verhofstad. In de slotfase van de 1e helft bracht Verhofstad de ruststand op 29-7 met zijn geconverteerde try, na een mooie break van “Man of the Match” Sylvester Reimers.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Alhoewel de Almelose voorwaartsen het betere van het spel toonden, deden zij hier erg weinig mee. Daarnaast gaf de harde verdediging van Alkmaar weinig kans tot afronding. Ook de verdediging van Almelo was een maatje te klein.

Alkmaar liep verder uit toen Sylvester Reimers een snel genomen strafschop via scrum-half Kevin Stalman doorspeelde naar Mickey Verhofstad die de aanval na mooi afhouden afrondde. Tijmen Vader en Job Dekker brachten Alkmaar naar en stand van 44-7. Aan het eind kregen de Big Bulls nog even een opleving toen Ruben Bloemendal een bal onderschepte en scoorde. Shane den Heijer opende, en sloot ook af met een try, met 49-14 als resultaat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl