De geplande opleverdatum van het poppodium voor Victorie op Overstad wordt uitgesteld. Aanvankelijk was de oplevering gepland in oktober 2016, maar het zal eerder december worden. Dit meldde verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven tijdens de gemeenteraad.

De vertraging is ontstaan omdat de aanbesteding mislukte. De gemeente had 5,5 miljoen euro gereserveerd voor het project maar de drie geselecteerde aannemers wilden niet lager gaan dan ruim 5,9 miljoen.

Een compromis moest binnen vier weken op tafel verschijnen, maar dit lukte niet. Vervolgens is de gemeente in onderhandeling gegaan met alle geldige inschrijvers van de vorige aanbesteders voor een vrij ongewone aanbestedingsprocedure. Er werd overlegd over aanpassing van het ontwerp, zonder op de kwaliteit te beknibbelen.

Nu moet nog onderzocht worden wat voor gevolgen een nieuwe aanbesteding heeft voor de exploitatie van Victorie en wat het langer verblijven op de Breedstraat aan kosten met zich meebrengt. De gemeente verwacht begin volgende week meer duidelijkheid.

Bekeken: 3683x