Alkmaar Centraal

Zeven Alkmaarse jongeren volgden de afgelopen maanden bij Alkmaar Sport de cursus tot Citytrainer. Maandagavond kregen zij, na presentatie van hun leertraject, het officiële Citytrainer certificaat uitgereikt door de begeleiders van de cursus en vertegenwoordigers van de gemeente Alkmaar.

Gedurende het project volgden de deelnemers zeven theoriebijeenkomsten en daarna een praktijkstage. Ook moest een eindopdracht ingeleverd worden. Met het certificaat op zak zijn de jongeren in staat om sportieve evenementen te begeleiden die in de eigen wijk georganiseerd worden.

In het voorjaar zijn Alkmaarse jongeren van 14 tot 17 jaar opgeroepen zich aan te melden voor de cursus “ik train mijn stad”. Niemand weet immers beter aan welke sportieve activiteiten er behoefte is in de Alkmaarse wijken dan de jongeren zelf. De jongeren werden dit keer deels geworven via de Alkmaarse wijkcentra en sportverenigingen, onder andere met bijeenkomsten.

Onderdeel van de stage in Koedijk was het (mede) uitvoeren van een sportdag in de Rietschoot, samen met Citytrainers. Drie leerlingen van de Viaan liepen stage bij het wekelijkse zaalvoetbal in Overdie.

De nieuwe Citytrainers gaan onder andere assisteren in de Rietschoot, bij Rondje Koedijk (april 2016) en de zomeractiviteiten bij de JOL. Eén van de deelnemers van de Viaan denkt er zelfs over een sportopleiding te gaan volgen.

Volgend jaar start een nieuw traject. Wie tussen de 14 en 21 jaar en enthousiast is, en goede ideeën heeft over activiteiten in de wijk, stad of bij een vereniging, kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl