Op de Facebookpagina van Politie Alkmaar staat het verhaal van een agent over de heftige aanhouding die dinsdag in Winkelwaard plaatsvond, waarbij messen, pepperspray, het trekken van het vuurwapen en ook een toehappende politiehond aan te pas kwamen.

Dinsdag rond 20:15 uur kwam tijdens een tamme avonddienst een melding van een diefstal in de Jumbo van Winkelwaard. Op het incident af rennende trof hij de verdachte die zich al schreeuwend van een collega wist los te rukken en daarna een lunchroom in vluchtte.

De winkeldief zag daar kans agenten te bedreigen met twee grote keukenmessen. Pepperspray in zijn gezicht mocht niet baten, dus agenten voelden zich genoodzaakt om hun vuurwapen te richten op de nog altijd wilde verdachte. De man vluchtte echter een ketelhok in. Via een  raam hadden de agenten zicht op hem.

Ondertussen was de hondengeleider onderweg. De verslag doende agent en een collega probeerden de verdachte te kalmeren en over te halen zich over te geven, maar dit had geen effect. Uiteindelijk zorgde de politiehond voor een einde aan het verzet.

De winkeldief liep bij de aanhouding een flinke bijtwond op en kreeg uiteindelijk toch last van de pepperspray. Agenten, Jumbo-personeel en andere omstanders bleven echter ongedeerd.

In het verslag vertelt de agent dat hij en zijn collega's een voldaan gevoel hadden over hoe de actie 'volgens het boekje' verliep, en dat iedereen (behalve de verdachte dan) ongedeerd is gebleven. Of de verdachte vanwege zijn wond en de pepperspray naar het ziekenhuis gebracht is, vertelt hij overigens niet.

Pin It
Bekeken: 4558x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/