Woensdagavond is in één van de toekomstige zalen van het in aanbouw zijnde gebouw van JT Bioscopen de overeenkomst tussen JT en Filmhuis Alkmaar getekend. Onder toeziend oog van wethouders Anjo van de Ven en Victor Kloos ondertekenden voorzitter van het Filmhuis Piet Schotte, secretaris Andries van der Vaart en directeur JT Bioscopen Ron Sterk de overeenkomst die er voor moet gaan zorgen dat zowel JT als het ALkmaarse Filmhuis het komende jaar een flinke stap voorwaarts kunnen maken.

Beide organisaties maken nu nog gebruik van huisvesting die aan alle kanten knelt. JT krijgt met het nieuwe pand de beschikking over zeven zalen met 1350stoelen. Volgens Sterk zal dat een aanzuigende werking hebben op publiek uit de regio. Mede door die stevige aanwezigheid van JT in Alkmaar gaan er geruchten dat de Heerhugowaardse vestiging van JT dicht zou gaan, maar dat ontkent Sterk: "We hebben dat wel overwogen, maar gaan Heerhugowaard juist stevig aanpakken en verbouwen zodat we ook daar moderne faciliteiten kunnen bieden".

Ook het Filmhuis heeft ambities en gaat er van uit dat de huidige groei van het aantal bezoekers door zal zetten met de oplevering van het nieuwe pand. "We zitten nu al op zo'n 38.000 bezoekers per jaar en willen naar de 60.000", zo verteld Schotte. Een gedeelte van de apparatuur van het Filmhuis zal worden verhuisd, maar voor de nieuwe grote zaal wordt een nieuwe en grotere projector ingezet. Vooral over de inrichting en de neer te zetten sfeer wordt volgens Schotte nog nagedacht. "We gaan van een heel bekend monumentaal pand naar wat eigenlijk een betonnen bak is. Toch zullen we daar ook een echte Filmhuissfeer gaan neerzetten, we denken dan bijvoorbeeld aan projecties op de wanden en het plafond". Het pand moet rond februari volgend jaar operationeel zijn. Het Filmhuis gaat een maand later open.

Bekeken: 3518x