Alkmaar Centraal

Donderdagochtend is de bouw van het nieuwe sportcomplex Vaart aan de Hoornseweg feestelijk van start gegaan door het symbolisch slaan van de eerste paal door wethouders Elly Konijn en Pieter Dijkman.

Op het voormalige sportpark Hoornseweg wordt op de ene helft een nieuw sportcomplex gerealiseerd, en op de andere helft komen 38 welstandsvrije bouwkavels. Het sportcomplex zal geëxploiteerd worden door Alkmaar Sport N.V., maar drakenbootvereniging United Dragons gaat het beheren en gaat zich zodoende bezighouden met, in de woorden van wethouder Konijn, “ontvangen en afsluiten”.

Het is de bedoeling dat de sportaccommodatie begin juni 2016 wordt opgeleverd. De bouw heeft vier weken vertraging opgelopen omdat de bodem niet stevig genoeg was en uitgegraven moest worden, aldus Walter Elling, bouwkundig projectleider van Vaart, maar voor de rest gaat de planning voorspoedig.

Sportcomplex Vaart wordt een van de duurzaamste gebouwen van de gemeente Alkmaar, aldus Elly Konijn: het gebouw wordt extra geïsoleerd en er wordt gebruikgemaakt van warmteterugwinning, LED-verlichting en zonnepanelen. Het complex gaat gebruikt worden door onder andere drakenbootvereniging United Dragons, voetbalvereniging Kolping Boys, de kaatsvereniging, en de survivalrunvereniging. Ook leerlingen van het Van der Meij College gaan er sporten.

Timo Rijnbeek van United Dragons legt uit dat de drakenbootvereniging de accommodatie gaat  beheren om zo als het ware korting te kunnen krijgen op de huurprijs die de vereniging moet betalen. Er komt een kantine, nieuwe kleedkamers, een botenloods voor United Dragons, een aantal units waar de scholen en de survivalrunvereniging hun materiaal in kwijt kunnen. Rijnbeek denkt dat de nieuwe accommodatie er ook voor kan zorgen dat de drakenbootvereniging weer kan groeien, want de vereniging wil graag meer jeugdleden. Hij verwacht groei in het ledental zodra de nieuwe accommodatie er staat.

De verkoop van de 38 bouwkavels op de andere helft van het voormalige sportpark is eind september onder grote belangstelling van start gegaan. Zodra daar voldoende van is verkocht wordt begonnen met het bouwen van de geluidswering tussen de weg en de kavels, en daarna kunnen de kopers van de kavels aan de gang. Van de opbrengst van de verkoop van de kavels wordt het sportgedeelte gefinancierd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl