Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Alkmaar Sport organiseert al jaren sportevenementen in Alkmaar voor jong en oud. Na de fusie van de gemeente Alkmaar hoort De Rijp daar nu ook bij, en dus ook op het gebied van sport. Daarom werd woensdag in De Rijp voor het eerst een sportspektakel voor kinderen georganiseerd in sporthal de Oosterven.

In de grote zaal konden de kinderen zich vermaken met bijvoorbeeld de grote opblaaskussens, klimtorens en de pannakooi. In de andere zaal konden ze een judo- en een basketbalclinic volgen. Rianne de Groot van Alkmaar Sport vertelt: "En als ze het leuk vinden kunnen ze zich later zelfs inschrijven voor de judo of basketbalvereniging."

Het sportspektakel is georganiseerd als afsluiting van een traject dat Alkmaar Sport in oktober is begonnen: sinds oktober is Alkmaar Sport ook in Schermer en Graft-De Rijp actief bezig met het stimuleren van sport en het uitzoeken wat er op het gebied van sport al is en waar nog vraag naar is. Pieter Dijkman, wethouder sport, zegt dat het bijzonder is dat Alkmaar Sport nu in De Rijp actief is en daardoor ook daar kinderen aan het sporten probeert te krijgen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl