Begin dit jaar was al snel duidelijk dat de verbouwing van het centraal station in Alkmaar geen simpel project zou zijn. Twee dagen lang konden er geen treinen rijden en werd er een enorme kraan opgebouwd. Het was allemaal nodig om het begin van de traverse die over alle sporen heen gaat op zijn plek te krijgen.

Donderdagmiddag werd de traverse met veel gevoel voor spektakel officieel geopend. "We zijn echt blij dat het station nu weer open is, het is een mooi moment om bij stil te staan" zo stelt wethouder Jan Nagengast. "Nu de traverse open is zal het stationstunneltje dat onder de sporen doorloopt voorgoed worden gesloten, dat is niet alleen beter voor de uitstraling maar ook voor de bereikbaarheid van de sporen voor mensen met een beperking".

Het hele project kost 25 miljoen euro. Het wordt betaald door de gemeente, de NS en ProRail. Wat nog rest voor de facelift helemaal af is zijn relatief kleine werkzaamheden, in het voorjaar van 2016 zijn de werkzaamheden voltooid.

Pin It
Bekeken: 4330x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/