Alkmaar Centraal

Het bejubelde plan van Arthur Dontje om een 'Chocolade Experience' in het voormalig Ringersgebouw te realiseren staat op losse schroeven. De Rabobank neemt geen genoegen met de compensatie die door de gemeente geboden wordt in de vorm van medewerking aan de ontwikkeling van woningbouwplannen.

Het Ringersgebouw is eigendom van dochterbedrijf BPD/MAB van Rabobank en heeft het pand ooit voor dertig miljoen euro gekocht. Inmiddels staat het pand in de boeken voor 'nog maar' tien miljoen euro en is het de bedoeling dat het voor één euro verkocht wordt aan Stichting BOEi, die industrieel erfgoed opknapt en een nieuwe bestemming geeft. Rabobank participeert in de stichting maar is dus niet tevreden met de woningbouwmogelijkheden die ter compensatie aangeboden worden.

Zolang de gemeente nog in gesprek is met Rabobank kan er nog geen besluit worden genomen over een monumentenstatus voor Ringers. Die status zou namelijk betekenen dat Rabobank het pand niet mag slopen om daar ook woningbouw te realiseren, wat Rabobank feitelijk wil.

Dontje heeft laten weten de uitgestelde besluitvorming rond Ringers niet te begrijpen en in tijdnood te komen. Hij heeft voldoende partners om zich heen verzameld om het plan te realiseren maar dan moet het project wel kunnen starten. Dontje geeft aan tot juni te kunnen wachten, daarna vertrekt hij met zijn plan naar Amsterdam.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl