Het Alkmaarse college stemde 24 november in het het ontwerp van een fontein met waterspuwende kazen op het voorplein van het vernieuwde stationsgebied, maar donderdagavond, toen de gemeenteraad over het plan moest beslissen, probeerde coalitiepartij D66 het plan nog tegen te houden door er een motie tegen in te dienen. Deze motie werd nog net weggestemd en de aanleg van de fontein goedgekeurd met 19 stemmen voor en 18 tegen, en dus stelt de gemeente een krediet van 150.000 euro beschikbaar voor de aanleg van de fontein. 

Een week geleden stond D66 nog achter het idee van een fontein met waterspuwende kazen. D66-raadslid David Schultz riep de raad donderdagavond echter op om tegen het plan te stemmen omdat volgens D66 kunstenaars, architecten en lokale ondernemers niet voldoende bij het plan zouden zijn betrokken. Bovendien zag hij liever een ontwerp waarin de geschiedenis van Alkmaar naar voren zou komen. GroenLinks, BAS, Seniorenpartij Alkmaar en de PvdA schaarden zich achter Schultz’ standpunt. Oppositiepartij Leefbaar Alkmaar voegde zich deze keer bij CDA, VVD en OPA.

Op 17 december is de nieuwe traverse op station Alkmaar officieel geopend.

 

Pin It
Bekeken: 5602x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/