Alkmaar Centraal

Dinsdag rond 7:30 uur heeft de politie een 27-jarige man uit ’s-Heerenberg aangehouden op verdenking van pinpasdiefstal via een babbeltruc. De verdachte zou zo voor ruim € 10.000 gepind hebben. Vrijdag is hijvoorgeleid aan de rechter-commissaris.

De zaak kwam aan het rollen toen een 91-jarige dame uit Heiloo aangifte deed van diefstal van haar pinpas. Medio augustus werd er bij haar aangebeld door een man. De man vertelde haar dat hij van een waterleidingbedrijf. Toen hij zogenaamd de leidingen had gecontroleerd, zei hij de vrouw dat zij geld kon terugkrijgen. Het enige wat zij hiervoor hoefde te doen, was haar pinpas te pakken en de pincode in de telefoon van de man te toetsen. Enkele dagen later kwam de vrouw erachter dat haar pinpas weg was. Er was inmiddels voor ruim € 4500 gepind.

De recherche van politie Noord-Holland onderzocht deze zaak en vroeg onder meer beelden op van verschillende pintransacties. De beelden werden via verschillende media verspreid, met als resultaat ruim 50 tips. Onderzocht wordt of hij ook de dame uit Heiloo beroofd had. De pinner is voor nader onderzoek ingesloten en is vrijdag voorgeleid. De rechter-commissaris heeft hem voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De man wordt ook verdacht van zes voorvallen in Santpoort-Noord, Amsterdam en Den-Haag. Telkens ging het om een 'medewerker van het waterleidingbedrijf' die bejaarde vrouwen hun pas en code ontfutselde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl