Alkmaar Centraal

De politie is al weer volop in actie tegen vuurwerk. Dagelijks worden controles gedaan op het afsteken van vuurwerk en het voorhanden hebben daarvan. De controles gaan verder dan alleen maar het doorzoeken van jaszakken of tassen. Degene die op straat met vuurwerk gepakt wordt, of waarover bij de politie klachten binnen komen, lopen grote kans op een politiebezoek aan huis.

Een 17-jarige jongen uit Ursem is dinsdag bekeurd vanwege het afsteken van zwaar vuurwerk. Hij bleek in het bezit te zijn van zes Cobra’s. Het gaat hier om zwaar en illegaal vuurwerk. De politie stelde een onderzoek in om te kijken of de jongen nog meer vuurwerk had. In huis bleek echter niet nog meer vuurwerk te liggen.

Woensdagmiddag deed de politie onderzoek in een huis in De Goorn na meldingen over het afsteken van zwaar vuurwerk in het dorp. Na onderzoek bleek dat er geen vuurwerk in huis aanwezig was, maar dat het bij wijze van welkomstgroet voor de deur werd afgestoken door een vriend.

In De Goorn werd nog een tweede huis doorzocht na klachten over het afsteken van vuurwerk. Hier trof de politie uiteindelijk ook geen vuurwerk aan. Wel stond er een bus met karbiet klaar. De politie heeft de eigenaar hiervan geadviseerd over het gebruik hiervan.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl