Alkmaar Centraal

De geschiedenis van de ingang van winkelcentrum De Mare aan de kant van het Rekerheem is eentonig en repetatief. Steeds weer is hetzelfde te vinden: een niet functionerende lift voor mensen die moeilijk ter been zijn. Door de vestiging van Van Haren is de hellingbaan verdwenen en de lift is regelmatig defect.

In mei 2011 is het fractievoorzitter Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar die het Alkmaarse college vraagt om in actie te komen. Maar de gemeente kan niets afdwingen want die is niet de eigenaar van het winkelcentrum en de lift. Wel zegt wethouder Victor Kloos toe een gesprek met de eigenaar te gaan voeren.

Augustus 2013 gaat de gemeente samen met Stichting Collectief Beheer Winkelcentra van MVGM Winkelmanagement op zoek naar een definitieve oplossing voor problemen rond de toegang van De Mare bij zorgcentrum Rekerheem. de enige goede oplossing blijkt uiteindelijk het opnieuw aanleggen van een hellingbaan.

Zaterdagmiddag kwam er een einde aan een lijdensweg van vijf jaar. De nieuwe hellingbaan werd officieel geopend door wethouder Anjo van de Ven en wethouder Jan Nagengast; de Rekerheem bewoners kunnen eindelijk weer moeiteloos winkelcentrum De MareĀ in. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte deze foto's en een fotoreportage die op onze facebookpagina te vinden is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl