Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar, 19 februari 2012. Voordat AZ de wedstrijd tegen FC Utrecht begon had PSV verloren van FC Groningen. Dit betekende dat AZ, bij winst of gelijkspel, de koppositie van de eredivisie kon innemen.
Vanaf het begin was het al duidelijk dat Utrecht niet van plan was de punten makkelijk weg te geven. In de eerste minuten is het vooral Utrecht die de schoten op het doel van Esteban lost. In de 14e minuut houdt Moisander een tegenstander verkeerd tegen in het strafschopgebied. Dit resulteert in een penalty en een rode kaart voor de onfortuinlijke Moisander. Nog geen minuut later, mag Esteban de bal uit het doel halen, na de benutte strafschop van Gerndt. In de 17e minuut maakt Gerndt een 'echt' doelpunt. 2-0.
Met een man minder probeert AZ het nog wel. De Alkmaarders hebben het moeilijk, maar zorgen wel voor kansen. Tijdens één van de aanvallende acties van Utrecht weet Duplan een derde goal te scoren. De teams gaan met 3-0 de kleedkamer in.
De tweede helft begon met twee wissels bij AZ. Coach Verbeek wisselde Benschop en Martens voor Gudmundson en Altidore in de hoop nog een vuist te kunnen maken. In de tweede helft is vooral AZ te vinden bij het doel van Utrecht, die de Alkmaarders laten komen, zodat ze in de counter kunnen toeslaan. Vooral Poulsen en Altidore waren gevaarlijk voor het doel van Fernandez, maar de bal eindigde niet in het net. De eindstand blijft gelijk aan de ruststand, namelijk 3-0.
Door dit verlies staat AZ nog steeds gedeeld eerste met PSV. SC Heerenveen volgt op twee punten achterstand.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl