Alkmaar Centraal

De 14-jarige Dylan van der Kolk is zondag 2e geworden op een internationale wedstrijd in Haarlemmermeer voor cadetten (onder 17 jaar). Voor de Judobond is de wedstrijd een meetmoment voor toegang tot internationale wedstrijden zoals de Europacup cadetten. Bij het eerste meetmoment in Den Haag deed Dylan al goed mee met een 7e plaats.

Dylan won de eerste twee ronden overtuigd. De kwartfinale was echter andere koek tegen Nederlands kampioen Daan Moes. Dylan scoorde na een minuut een half punt (wazari) met een mooie schouderworp. Moes kreeg het niet voor elkaar om deze scoren recht te trekken.

In de halve finale stond Dylan tegenover de Canadese kampioen cadetten Keagan Young. Dylan kreeg in het begin van de partij een straf, maar halverwege scoorde het talent een vol punt (ippon) met een flitsende heupworp waarmee hij bovenop Young belandde. De finale verloor hij van de Nederlander Emiel Jaring met een armklem.

Zaterdag waren er ook judoka's van Topsport Tom van der Kolk succesvol op het toernooi. Zo behaalde Chiara Stins (-57kg), Duco Verschut en Ruben Zoetelief (-46kg) de 3e plaats. Ivo Schuijt (-46kg) en Colin van der Kolk (-66kg) vielen net naast het brons.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl