De V&D-winkels en La Place-restaurants zijn nog gewoon open, maar aan veel dingen is te merken dat het bedrijf woensdag uitstel van betaling heeft gekregen. Ook bij het V&D-filiaal aan de Laat in Alkmaar staat op A4’tjes die in en buiten de winkel zijn opgehangen te lezen dat gekochte goederen vanwege uitstel van betaling niet geruild of geretourneerd kunnen worden. Ook worden er geen cadeaukaarten of oudejaarsloten verkocht, en geen V&D giftcards, boekenbonnen, Fashioncheques of andere cadeaukaarten geaccepteerd.

Online is de nijpende situatie van V&D ook te merken: de webshop is tot nader order gesloten en in plaats daarvan krijgt men op www.vd.nl het persbericht te zien over het uitstel van betaling.

Voor het personeel zal het een onzekere kerst worden. Donderdag werden ze bijgepraat door het management, waardoor de winkel een uur later dan normaal openging. Het gaat al jaren slecht met de omzet van V&D, maar het is de tegenvallende kledingverkoop die het concern uiteindelijk de das omdoet.

V&D heeft deze maand een overbruggingskrediet van ongeveer 13 miljoen nodig, maar de Amerikaanse eigenaar Sun Capital weigert dat bedrag te verstrekken en heeft de geldkraan dichtgedraaid. De vakbonden begrijpen niet waarom Sun  Capital V&D niet meer tijd heeft gegeven. Het lijkt erop dat Sun Capital aanstuurt op surseance van betaling.

Bekeken: 4465x