Alkmaar, 26 februari 2012. Toen de wedstrijd begon in het AFAS stadion, wist AZ dat de directe tegenstanders in de strijd om de landskampioenschap de belangrijke punten binnen hadden. Ajax, PSV en Twente wonnen hun wedstrijden in de 23e ronde van de eredivisie. De tegenstander van vandaag was ook niet niet de minste. Voor aanvang van de wedstijd stond SC Heerenveen op de derde plaats en AZ was tweede.
AZ begon aanvallend, waarbij ze enkele ongevaarlijke kansen voor het doel van Heerenveen creëerden. De eerste keer dat de bal in het net terechtkwam was voor Heerenveen, maar het schot van Dost, in de vijfde minuut, werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 26e minuut weet Altidore de score te openen, nadat Heerenveen enkele keren sterk voor het doel van AZ voor gevaar zorgde. 1-0. De slotfase van de eerste helft werd  gekenmerkt door een sterk AZ op zoek naar een tweede doelpunt.
De tweede helft begon rustig met een, wederom, aanvallende AZ. In de 55e minuut weet Djuricic Heerenveen op gelijke hoogte te krijgen. Er was nog enig protest, omdat Dost, blijkbaar in de weg, en in buitenspelpositie, zou staan, maar het doelpunt werd geteld. De gelijke stand beef niet lang op het scorebord staan, omdat Altidore zijn tweede doelpunt maakte in de 58e minuut. Hierna werd de wedstrijd opener en leuker. Heerenveen was op zoek naar de gelijkmaker en AZ wilde zo snel mogelijk de wedstrijd beslissen door een derde doelpunt te scoren.
In de 76e minuut werd het weer gelijk. Het doelpunt van Dost werd dit keer niet afgekeurd. In de 81e minuut wist Heerenveen weer scoren. Na de voorzet van Dost wist Narsingh het team uit Friesland op voorsprong te zetten. Deze voorsprong duurde niet lang, want, in de 83e minuut, wist Falkenburg het net te raken.3-3. De slotfase beloofde spannend te worden, maar aan de stand werd niks veranderd.
Door dit gelijkspel blijft AZ op de tweede plaats staan en  SC Heerenveen zakt een plek naar de vierde plaats.

Bekeken: 1655x