Alkmaar Centraal

In de eerste week van de Kerstvakantie organiseerde Alkmaar Sport de Winter Sportactiviteiten in Sportcomplex Hoornse Vaart. Ruim 120 kinderen van 6-14 jaar meldden zich aan en beoefenden op één dag fanatiek de sporten waterpolo, basketbal, turnen en kickboksen.

Alkmaar Sport organiseert jaarlijks zowel in de zomer- als kerstvakantie samen met verenigingen kennismakingslessen voor jeugd. Telkens worden een viertal sporten aangeboden voor een schappelijk bedrag, dit jaar € 10.

“We zien ook dit jaar weer dat bijvoorbeeld iemand die zich opgeeft omdat ze graag wil turnen, opeens een andere sport zoals waterpolo heel leuk blijkt te vinden”, aldus Maik Boontjes, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

Maik vervolgt: “Uiteindelijk is natuurlijk het doel dat de kinderen dusdanig enthousiast worden dat zij ook in het nieuwe jaar naar de vereniging komen en sport hopelijk blijven beoefenen. De aanwas van nieuwe leden zorgt voor vitale sportverenigingen, we brengen jeugd in beweging en laten zien dat sporten leuk is, ook in de vakantie.”

Dit jaar werden de sporten kickboksen (Protection4You), waterpolo (DAW), basketbal (Alkmaar Guardians) en turnen (Saturna) beoefend.

De kinderen waren weer erg enthousiast. “Ik wil zeker vaker gaan kickboksen, wat een stoere sport”, aldus een van de kinderen.

In mei wordt via Alkmaarsport.nl bekend gemaakt welke nieuwe sporten beoefend kunnen worden in de zomervakantie en hoe je in te schrijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl