Alkmaar, 3 maart 2012. Op de late zaterdagavond kreeg AZ Heracles uit Almelo op bezoek. Het was dè kans voor AZ om de koppositie terug te pakken van PSV. De wedstrijd waarbij beide teams aanvallend ingesteld waren resulteerde dan ook in een eerste helft waarbij er veel kansen waren voor beide doelen. Het spel en het overwicht ging heen-en-weer tussen AZ en Heracles. Maar in de 31e minuut wist AZ-verdediger Simon Poulsen, terwijl Heracles juist de meeste kansen had, ietwat gelukkig uit een hoekschop het eerste punt te scoren. Vanaf dat moment wist AZ net wat meer spel te maken en dat resulteerde in de 43e minuut resulteerde in een doelpunt van Jozy Altidore. Die 2-0 stand stond op het scorebord toen beide teams de kleedkamers opzochten voor de thee.

De tweede helft begon rustiger dan de voorgaande drie kwartier, maar in de 52e minuut wist Adam Maher de voorsprong uit te breiden naar 3-0. Niet lang daarna verdedigde Nick Viergever het doel met zijn arm. Hiervoor kreeg hij een rode kaart en moest hij het veld verlaten. De aan Heracles toegekende penalty werd door de ploeg uit Alkmelo dankbaar benut en bracht de stand naar 3-1 in de 56e minuut. Met moeite wist AZ met de overblijvende 10 man het hoofd boven water te houden. Wellicht miste de ploeg de eigen trainer want inmiddels was Gert-Jan Verbeek door een constatering van de vierde man van het arbitraire team naar de tribune verbannen. De bezoekers deden hun best, maar konden niet echt gevaarlijk meer worden voor het doel van Esteban. Hierdoor bleef de eindstand 3-1.

Door deze overwinning heeft AZ de koppositie weer van PSV overgenomen. Als PSV op zondag verliest van FC Twente dan zal AZ de komende week aan kop blijven staan. De volgende wedstrijd van AZ is tegen het Italiaanse Udinese voor de Europa League. Deze wedstrijd wordt op donderdag 8 maart gespeeld in het AFAS stadion.

Bekeken: 1693x