Alkmaar Centraal

Een week geleden werd het eerste deel van het kunstwerk in De Meent opgeleverd. De 'Turnbokkenbank' en 'Trofeebekers' sieren de centrale hal van De Meent. De twee elementen in de patio zullen in januari worden opgeleverd. Vanaf de opening van De Meent is het geheel voor publiek te aanschouwen.

Het kunstwerk bestaat uit vier delen die alle vier een ander aspect van de sport laten zien. Alphons ter Avest, de kunstenaar van het geheel, legt uit: "Dynamiek, bewegen en kracht is een natuurlijk gegeven. Ook planten en dieren bewegen om te kunnen overleven. In de patio groeien en klimmen diverse klimplanten tegen klimrekken en touwen tot zo’n 7 meter hoogte. In de entree staat een Turnbokkenbank als een lange dierlijke verschijning van 17 meter de bezoekers te ontvangen. Hogere delen van de bank lijken onbereikbaar terwijl op lagere delen mensen kunnen zitten."

Op de lange muur in de centrale hal staan rechte gekleurde lijnen. Om de hoek gaan deze in de patio over in lijnen van sportzalen. Deze sportzaalbelijning staat voor de markering van spelregels. Het vierde deel van het kunstwerk zijn de 'Trofeebekers'. Deze bekers, van 14 tot 170 centimeter groot symboliseren beloning. ‘Deze laten zien dat iedere sportieve prestatie een mijlpaal is.’

Vrijdag 17 december werden de eerste twee elementen van het kunstwerk in De Meent opgeleverd. "Een interessant project," aldus Alphons ter Avest. "Ik heb specifiek iets gemaakt voor deze opdracht, aansluitend bij de plek en de functie van deze plek. Mijn streven was iets te maken dat dicht bij het onderwerp ligt."

Vanaf 4 februari zijn alle vier de elementen van het kunstwerk te bezichtigen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl