De technische werkzaamheden aan de infrastructuur van Ziggo zijn afgerond en dat betekent dat de uitzendingen van Alkmaar Centraal met onmiddelijke ingang ook te zien en te horen zijn in Schermer en Graft-De Rijp. Vanwege de fusie tussen UPC en Ziggo heeft dat veel langer geduurd dan gebruikelijk en waren de inwoners van de 'buitengebieden' aangewezen op de livestreams die via internet te zien zijn.

Wethouder Victor Kloos is dan ook blij dat het nu toch zo ver is: "Schermer en Graft-De Rijp horen natuurlijk al vanaf januari bij het nieuwe Alkmaar en dat de bewoners verstoken bleven van de uitzendingen van Alkmaar Centraal was een doorn in het oog. Ik ben blij dat dat nu voorbij is". Kloos heeft tijdens één van de laatste commissievergaderingen beloofd dat het vóór het einde van het jaar rond zou zijn en heeft dus woord gehouden.

Ook de omroep zelf is blij met het resultaat. "Het is een lang en ingewikkeld proces geweest met veel frustrerende momenten, maar het is mooi dat we nu weer energie in andere zaken kunnen steken", zo stelt Alkmaar Centraal directeur Richard van der Veen. "De volgende stap is het verbeteren van de ontvangst van de FM zender in Graft-De Rijp, die laat nog te wensen over, en de distributie via aanbieders zoals KPN, Telfort en Vodafone. Dat verwachten we nu ook snel rond te hebben".

De uitzendingen van Alkmaar Centraal zijn in Schermer en Graft-De Rijp te zien via Ziggo kanaal 42. In Alkmaar-stad blijft de zender gewoon te zien via kanaal 36

Bekeken: 4482x