Alkmaar Centraal

In Alkmaar is een grote groep actieve 50+’ers die vaak aan sport doen bij één van de sportgroepen van Alkmaar Sport. Zij bewegen wekelijks, in meer dan twintig takken van sport. De sportgroepen staan onder leiding van een ervaren sportdocent en zijn zo ingedeeld dat iedereen kan sporten op zijn of haar eigen niveau. Er zijn nog plaatsen vrij in de speciale sportgroepen voor ‘de sporter op leeftijd die zich nog te jong voelt op oud te zijn’. Een uitgelezen gelegenheid voor deze doelgroep om hun met het goede voornemen om in 2016 meer te gaan bewegen aan de slag te gaan.  

In de leeftijdsgroep 50+ bevinden zich veel mannen en vrouwen die al enkele jaren met het sporten gestopt zijn. Zij willen weer beginnen met bewegen omdat zij merken dat hun gezondheid langzaam achteruit gaat, en ze toch nog een aantal jaren fit willen blijven. “Ook voor deze doelgroep hebben wij een passend aanbod samengesteld: er zijn bijvoorbeeld actieve GALM-lessen waar zij bij kunnen aansluiten,” aldus Mirjam van der Welle, coördinator ouderensport bij Alkmaar Sport. “Tijdens deze actieve sport- en spelles komen diverse sporten aan bod. Qua tijdstip wordt rekening gehouden met de nog werkende doelgroep: de lessen vinden ook plaats in de avonden en het weekend.”

Naast de sportgroepen voor deze actievere doelgroep zijn er ook groepen waar rustiger aan wordt gedaan. Hier sporten de personen die door gezondheid of leeftijd beperkt worden in het samen bewegen op hun eigen niveau. Daarnaast worden ook de jongere sporters, die niet mee kunnen komen met het huidige aanbod, bediend. Deze doelgroep wordt bijvoorbeeld gevormd door personen die aan het revalideren zijn, maar willen wel graag weer beginnen met sporten.

Nu het nieuwe jaar voor de deur staat is volgens Van der Welle de kans groot dat ‘meer bewegen’ één van die voornemens is. “In januari verwachten we een piek in het aantal aanmeldingen, maar eigenlijk bellen mensen ons het hele jaar door.” Wie geïnteresseerd is in het sportaanbod van Alkmaar Sport kan contact opnemen met de medewerkers van Alkmaar Sport.

De actieve GALM sport- en spellessen vinden plaats op maandag (19.30-21.00 uur, gymzaal Judith Leijsterstraat), donderdag (19.00-20.15 uur en 20.15-21.30 uur, gymzaal Sneeuwgansstraat) en zaterdag (9.00-10.15 uur en 10.15-11.30 uur, gymzaal Elgerweg; 9.30-11.00 uur, gymzaal Amalia van Solmsstraat). Het Medisch Fit Sport & Spel op woensdag van 20.00-21.00 uur in de gymzaal bij de Kennemerpoortschool. Het volledige sportaanbod van Alkmaar Sport wordt constant doorontwikkeld en is te vinden op www.alkmaarsport.nl/ouderensport. Meer informatie kan opgevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5489297.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl