Taxipersoneel van de Biosgroep moet in Noord-Kennemerland vanaf 1 januari tijdelijk op zoek naar hun eigen werk. FNV en CNV Vakmensen vinden dat dit indruist tegen de cao Taxi. Donderdagochtend had de Biosgroep een kort geding om de rechten van het personeel veilig te stellen, met steun van FNV en CNV. De uitslag volgt nog.

Minke Jansma van FNV Taxi: "Wij vragen de rechter dat zij al vanaf 1 januari een aanbod krijgen van Connexxion Taxi Services. Het is een zeer onwenselijke situatie als zij eerst ontslagen worden en daarna moeten afwachten of ze hun baan terugkrijgen."

Per 1 april gunt gemeente Alkmaar het regiotaxivervoer aan Connexxion Taxi Services. Normaal gesproken rijdt de oude vervoerder door tot aan die datum, met het oude personeel.

De gemeente heeft echter besloten al in zee te gaan met Connexxion uit praktisch oogpunt. Daardoor vinden FNV en CNV dat al per 1 januari minimaal 75% van het personeel overgenomen moet worden door Connexxion, zoals in de cao Taxi staat. Connexxion is echter al anderszijds op zoek naar tijdelijke krachten.

Pin It
Bekeken: 3332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/