Het CDA en de PvdA scharen zich achter een burgemeester met toekomstvisie die discussie aanzwengelt. Dit laten fractieleiders Falgun Binnendijk en Paul Verbruggen het NHD weten. OPA vond dat Bruinooge buiten zijn boekje ging tijdens een interview in het dagblad, toen hij over een Alkmaar met 250.000 inwoners sprak. OPA vroeg de wethouders om hun standpunt.

De CDA-fractie vindt discussie over regionale samenwerking alleen maar goed, zeker nu diverse diensten uit regio Alkmaar zijn teruggetrokken. Saamhorigheid hield het vertrek van de Alkmaarse rechtbank tegen.

Paul Verbruggen schertste dat de leden van OPA de profielschets voor de functie van burgemeester eens moesten nalezen. Een profielschets waarmee ze zelf akkoord zijn gegaan. De PvdA-fractievoorzitter vindt ook dat een burgemeester voorbij fracties moet denken en hij wijst erop dat Bruinooge consequent is in zijn visie over de regio.

De burgemeester zelf vindt de ophef opmerkelijk. Hij benadrukt dat hij in het gehekelde interview nog duidelijk heeft gezegd dat hij zijn ideeën over een doorgefuseerd Alkmaar vier jaar geleden ook uitte.

Bekeken: 3994x