Het tweede ‘Rondom Bach’-concert in de winterserie van de Grote Kerk wordt gehouden op zaterdag 16 januari. Het concert begint om 16.30 uur en wordt uitgevoerd door docenten en studenten van het Amsterdams Conservatorium.

Het thema voor dit Rondomconcert is ‘Bach en de Noordduitse traditie’. Behalve de bekende Dietrich Buxtehude zijn er in de periode voor Bach talloze componisten actief en succesvol geweest. Zo brengt het Sweelinck Barokorkest Duitse vocale muziek uit de vroegbarok ten gehore.

Van Matthias Weckmann en Franz Tunder klinken solocantates voor respectievelijk bas en sopraan met een rijke bezetting van vijf strijkers en orgel. Organist Frank van Wijk completeert het programma met de Passacaglia van Bach op het befaamde Van Hagerbeer/Schnitger-orgel.

Het concert wordt besloten met de cantate BWV 152 "Tritt auf die Glaubensbahn” van Johann Sebastian Bach voor twee solisten, hobo, blokfluit, strijkers en orgel. De vocale partijen worden gezongen door de sopraan Lizzie Hetherington en de bas Jonathon Adams. Heerlijk om aan het eind van de drukke zaterdagmiddag even tot rust te komen in een historische omgeving. De toegang is gratis; wel is er een collecte aan de uitgang. Meer informatie is te vinden op www.grotekerkalkmaar.nl.

Pin It
Bekeken: 4065x
https://ee.itk.ac.id/data/