Donderdag 7 januari vindt in het Sportpaleis te Alkmaar de Studie Experience plaats; een gratis en interactief studie- en beroepskeuze event voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO-schoolverlaters. Tientallen onderwijsinstellingen en bedrijven zijn aanwezig.

Het aanbod van MBO-, HBO- en WO-opleidingen is overweldigend en leerlingen hebben hierdoor vaak geen concreet beeld van wat zij precies willen. In een vroeg stadium oriënteren is tegenwoordig erg belangrijk om verkeerde keuzes te voorkomen.

Op de Studie Experience is van alles te zien en te beleven, zodat leerlingen een beroep of opleiding echt kunnen ervaren. Tientallen mbo- en hbo-instellingen aanwezig. Ook vanuit de sectoren Zorg en Techniek zijn instellingen aanwezig en wederom zijn geüniformeerde beroepen vertegenwoordigd, waaronder vanuit Defensie.

Studie Experience vindt plaats van 10:00 tot 21:00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis. Aanmelden kan via studie-experience.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma en aanwezige instellingen en bedrijven.

Bekeken: 3657x