Wethouder Jan Nagengast heeft de gemeenteraad laten weten dat de herinrichting van de Langestraat uitgesteld wordt. Eerst wordt de nieuwbouw op de plaats waar de nieuwjaarsbrand plaatsvond afgerond. Dit zou een betere afstemming van beide projecten onderling zijn, maar ook met het evenementenseizoen.

De nieuwbouw van Waardijk en Spaander duurt tot eind augustus. Daarna zal de herinrichting van de Langestraat tot 15 november duren. De voorbereidingen starten al op 1 april, zoals de aanleg van kabels en leidingen, maar dit zal het winkelend publiek weinig storen.

Gevolg is ook dat Pauline Bakker extra tijd krijgt om haar kunstwerk voor de Langestraat af te maken. In de straat komt een 'Walk of History' te liggen. Deze bestaat uit vijftig tegels van traanplaat met daarin verlichte afbeeldingen achter glas, begint bij de Grote Kerk en eindigt bij de Gewelfde Stenen Brug.

De Historische Vereniging Alkmaar heeft de thema's voor tegels voorgesteld en zal hier over schrijven. Ook de gemeente en de winkeliersvereniging WBA verlenen steun. Men kan overigens als persoon of bedrijf een tegel adopteren. Kijk hiervoor op hvalkmaar.nl.

Pin It
Bekeken: 4266x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/