Alkmaar Centraal

In juli 2015 was Jolanda Huiting klaar met het ontevreden gevoel over haar lichaam. Een intensieve borstkankerbehandeling had ervoor gezorgd dat ze was aangekomen en en door constante moeheid niet meer zoveel kon sporten als vroeger. Ze is inmiddels vier jaar kankervrij en besloot een half jaar geleden om een wandelgroep op te richten waar iedereen aan mee zou kunnen doen en waarvan de deelnemers elkaar zouden motiveren.

Wat volgens Jolanda zo leuk is aan deze wandelgroep is dat er zoveel verschillende mensen meedoen die ook weer sociale contacten kunnen leggen en elkaar ontmoeten. Inmiddels zijn er ongeveer 75 mensen die regelmatig meelopen.

Het vertrek- en eindpunt is het Huis van de Wijk De Alkenhorst, aan de Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar. De kosten zijn 2 euro per keer. Op maandagochtend loopt de groep van 9.30 tot 11.00 uur en op dinsdagavond is dat van 19.00 tot 20.30 uur. Er wordt ook rekening gehouden met verschillende looptempo’s door de wandelaars uit twee verschillende routes te laten kiezen, bijvoorbeeld een rondje van 5 kilometer en een van 15 kilometer.

Verder organiseert Jolanda op 26 maart een bijzondere wandeling, namelijk een die in het teken staat van geld ophalen voor KWF. Het evenement heet ‘Enjoy life’ en het doel is om 1.000 euro op te halen. Er kan gekozen worden uit drie routes, van 3,5, 6 of 11 kilometer. Deelname kost 5 euro, en in De Alkenhorst huren vijf instanties een kraam. Zo is er een gewichtsconsulente en een diëtiste aanwezig die geïnteresseerden advies kunnen geven.

Voor meer informatie over wandelgroep Klaar mee - Loop mee kan contact opgenomen worden met Jolanda via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22604789.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl