Alkmaar Centraal

Atletiekvereniging Hera timmert goed aan de weg na een aantal moeilijke jaren. Dit is vooral bij de jeugd te zien, die dit jaar erg goed presteerde. Onderzocht wordt of de Waardse club een Regionaal Trainingscentrum (RTC) kan worden. Niet alleen om de atletiek naar hoger niveau te brengen, maar ook om andere sporters of clubs qua looptechniek en fitheid bij te staan.

Hera heeft al aardig wat leden uit buurgemeenten of zelfs van verder. De titel RTC maakt de club zichtbaarder en moet de vrees voor 'atleetje pik' wegnemen. Atletiekverenigingen uit de regio worden uitgenodigd voor een bespreking in februari.

Hera heeft een sterk trainerskorps op alle onderdelen. Veel trainers werken al meerdere jaren met (inter-) nationale toppers van diverse clubs, zoals werptrainer Hans Arnhard, sprinttrainer Rudy Bouwer, looptrainers Johan Koenis en Siem Boekel (bekend van Team Distance Runners) en sprint/hordentrainer Robin Korving (zelf ex-wereldtopper).

Er is ook plaats voor sporters zoals voetballers en hockyers om te werken aan fitheid en looptechniek. Intern is gesproken over het oprichten van aparte groepen op leeftijd en ontwikkeling, of per club, en over het uitlenen van trainers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl