Alkmaar Centraal

‘Oeroeg’, het beroemde prozadebuut van Hella S. Haasse, is na een film en meer dan vijftig drukken nu te zien in de Nederlandse theaters. Het aangrijpende verhaal van de vriendschap tussen een Javaanse jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog,  is op dinsdag 12 januari in TAQA Theater De Vest te zien.

De toneelversie van ‘Oeroeg’ is een muzikale versie over opgroeien in een land dat niet het jouwe is en het verlangen daarnaar. Over ontheemd zijn van je geboortegrond, het samenkomen van culturen en de verzoening met het onbekende: thema’s die ook vandaag de dag nog volop aan de orde zijn. Leopold Witte (De Verleiders, Gooische Vrouwen) en Helge Slikker (Miss Molly & Me, Gejaagd door de wind) geven samen het verhaal vorm.

De 70-jarige geschiedenis sinds het verschijnen van Oeroeg wordt in de voorstelling niet ontkend.  De manier waarop wij nu kijken naar de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië en de politionele acties van Nederland eind jaren 40 is wezenlijk anders. De voorstelling bevat ook nieuwere teksten van Hella Haasse, die tot aan het einde van haar leven bleef reflecteren op haar debuutroman.

‘Oeroeg’ is op dinsdag 12 januari om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 25,50 en kunnen worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 548 99 99 of via www.taqatheaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl