Alkmaar Centraal

De VVD Alkmaar is zeer tevreden over de ontwikkeling van de Vroonermeer Noord, op één puntje na: de straatnamen. Vroonermeer Noord is zo’n beetje de laatste grote nieuwbouwwijk die in Alkmaar gebouwd gaat worden en is dan ook een van de laatste kansen om toonaangevende (oud-) sporters te eren.

De VVD-fractie heeft veel respect voor de mensen die Alkmaar op de kaart zetten en gezet hebben en wil graag dat de huidige namen veranderd worden, met name in die van oud-spelers van AZ of wellicht oud-trainers. Volgens de fractie zal dit ook positief bijdragen aan de goede relatie tussen de en de voetbalclub.

Met persoonsnamen zou de thematiek (nu: ‘-sloten’, ‘-akkers’ en ‘-weides’) in lijn zijn met die van Vroonermeer Zuid met haar dichters en schrijvers. Ook vindt de VVD Alkmaar de huidige namen niet origineel. In De Rijp zijn al straten vernoemd naar sloten en in Koedijk straten eindigend op ‘weid’. Tot slot denkt de VVD dat kopers veel liever in bijvoorbeeld de Barry van Galenstraat wonen dan de Garsdelsloot of Warsloot.

De VVD weet dat deze wens in goed valt bij supportersafvaardigingen als Victoria en AZ Fanpage en dat zij hun achterban graag laten meedenken over de straatnamen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl