Alkmaar Centraal

Regio Alkmaar voert voor de komende vijf jaar wijzingen door in haar alcohol- en drugsbeleid, waardoor er meer aandacht besteed wordt aan problemen rond alcohol en drugs. Met name op het gebruik van wiet, hash en partydrugs zal extra ingezet worden.

Alcohol- en drugsgebruik onder jeugd tot 16 jaar mag landelijk dan wel afgenomen zijn, er wordt wel op lagere leeftijd al gedronken en jongeren vanaf 16 jaar gebruiken juist meer harddrugs, met name ecstacy. Regels rond verstrekking van alcohol worden iets beter nageleefd, maar 70% van de ’mysteryshoppers’ onder 16 jaar krijgt nog eenvoudig alcohol.

In de nota ’In control of Alcohol & Drugs’, die gemeente Alkmaar binnenkort aan de politiek voorlegt, staan concrete doelen zoals geen alcohol onder de 18 en geen drugs onder 24 jaar. Het aantal jongeren dat met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belandt moet fors omlaag. En de beschikbaarheid van alcohol en drugs moet omlaag.

Aan de nota voor de hele regio zit een prijskaartje van €300.000 vast. Het aandeel van gemeente Alkmaar is ongeveer €80.000.

Met die drie ton moet er effectiever toezicht komen op naleving van de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld opdat softdrugs uitsluitend in coffeeshops verkocht worden.

Daarnaast wordt ingezet op betrokkenheid en bewustwording. Niet alleen van de jongeren zelf, maar ook de ouders en/of verzorgers. Deze zijn zich door de jaren heen meer bewust geworden van de alcohol- en drugsproblematiek, maar dit kan nog beter. Daarnaast wordt ingezet op leraren, ondernemers en vrijwilligers van verenigingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl