Woensdag 27 januari 2016 vindt in TAQA Theater De Vest het jaarlijks terugkerende Peuterfestival plaats. Dit is een dag vol speelse voorstellingen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De foyer van het theater wordt deze dag omgetoverd tot een echt kabouterbos, vol met rood-met-wit gestipte paddenstoelen en de peuters kunnen naar hartenlust meezingen met liedjes van Ageeth de Haan.

Tijdens het Peuterfestival zal onder andere de voorstelling Aaipet (2+) van BonteHond te zien zijn. De Theaterkrant gaf de voorstelling maar liefst vijf sterren: “Dionisio Matias en Michiel Blankwaardt vormen een prachtig duo in de stijl van Laurel en Hardy: perfect op elkaar ingespeeld, snel, stoer, lief, plagerig en met oog voor de kleintjes en de groten. Zij maken van AaiPet een verrassende en swingende voorstelling voor jong en oud, een voorstelling die je gezien moet hebben."

Met de voorstelling vragen de makers zich af of de iPad de wereld juist groter of kleine maakt. Want hoe slim blijf je als je zelf niet meer hoeft na te denken? Naast AaiPet staan ook De Koning Zonder Schoenen van Kindertheater 4Hoog, Tik Tak Slaap van Sanne Zweije en Meneer Papier en Don Karton van Theater de Spiegel op het programma.

Een voorstelling kost € 10,- per persoon. Een kaartje voor een Peuterfestivalvoorstelling geeft gratis toegang tot het Kabouterbos en Ageeth de Haan in de foyer. Natuurlijk is Grand Café De Studio (naast het theater) open voor een lekker kopje koffie of glaasje kabouterlimonade. Het theater is vanaf 8.30 geopend. Meer informatie is te vinden op www.taqatheaterdevest.nl. (foto: Kamerich & Budwilowitz, EYES2)