Alkmaar Centraal

In 2015 heeft de gemeenteraad van Alkmaar besloten om het eurokaartje voor stadsbussen het komende jaar door te zetten. Vanaf 2016 wordt dit ook doorgevoerd voor buslijn 123 naar Graft-de Rijp en Schermer.

Om dit mogelijk te maken heeft Alkmaar overlegd met de provincie, Connexxion en de belangenvereniging voor consumenten (ROCOV). Er is overeengekomen dat reizigers van buslijn 123 ook korting krijgen op het vervoer. Deze reizigers kunnen voortaan na 9.00 uur voor twee euro (twee x 1 eurokaartje) een rit maken en hebben daarmee een voordeel van 2,20 euro per reis. Dit wordt naar verwachting ingevoerd vanaf februari.

De oorspronkelijke inzet van Alkmaar was om voor buslijn 123 reizigers ook gebruik te laten maken van een enkel eurokaartje. Dit bleek echter niet in verhouding te zijn met de afstand en de huidige prijs. Met het twee een eurokaartje is er alsnog een voordeel voor de reiziger en worden reizigers meer gestimuleerd om met het openbaar vervoer te reizen. De kernen van Schermer en Graft de Rijp blijven zo ook voordelig bereikbaar.

Het Eurokaartje is in 2011 in Alkmaar ingevoerd als dalritkaartje van €1,00 voor de inwoners van Alkmaar, voor een enkele rit zonder overstap binnen de stadsgrenzen van Alkmaar. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl