Alkmaar Centraal

Deze week maakte Alkmaar Sport bekend te hebben besloten de ijshal van Sportcomplex De Meent te gaan voorzien van zomerijs. De 30 x 60 meter overdekte ijshal zal dan ook in de zomer beschikbaar zijn voor schaatsers uit Alkmaar en omgeving.

Volgens Marcus Deen, hoofdtrainer van de afdeling kunstrijden van de Alkmaarsche IJsclub (AIJC) zullen de rijders en de ouders enorm blij zijn dat ze niet meer twee tot drie keer per week naar Hoorn hoeven te rijden. “Een lang gekoesterde droom is uitgekomen. Zomerijs in de ijshal van De Meent in Alkmaar. Voordelig voor je portemonnee én alle uren die je kwijt bent met rijden”, zegt hij lachend.

Marcus was met zijn bestuur de initiatiefnemer die drie maanden geleden tijdens een overleg met Alkmaar Sport aangaf dat men graag in Alkmaar zomerijs wilde. Na een zorgvuldige afweging en berekening van kosten en baten is uiteindelijk besloten dat het zomerijs er komt.

Naast de AIJC heeft ook Jan Veenis vanuit de Baan Commissie Alkmaar zich ingezet om het zomerijs te promoten onder alle schaatsdisciplines. De langebaanschaatsers gaan bijvoorbeeld voor het seizoen verschillende trainingsmomenten inplannen.

Eddy Bakker, manager Exploitaties van Alkmaar Sport, geeft aan dat dit besluit uitstekend past bij de doelstelling waar Alkmaar Sport voor staat. “De Meent is hier natuurlijk uitermate geschikt voor. Voldoende gratis parkeerplaatsen, een horeca die de gehele zomer open is en droge ruimtes die ingezet kunnen worden voor balletoefeningen of vergaderingen,” aldus Eddy Bakker. Daar Alkmaar een gesloten ijshal heeft zal deze veel minder energie verbruiken dan een open ijsbaan. Bovendien kan er ongehinderd gebruik worden gemaakt van muziek om op te trainen of voor een gezellige schaatsdisco.

“Een compliment voor de kunstrijders van AIJC. Zij hebben veel lobby en rekenwerk verricht om de minimale bezetting te vullen,” vervolgt Bakker. “Nu er een GO is, krijgen we gelijk al concrete interesse van bijvoorbeeld het RTC shorttrack uit Haarlem.” 

Alkmaar Sport zal de ijshal in de zomer ook in gaan zetten voor sportactiviteiten voor scholen en bijvoorbeeld bedrijfsarrangementen. “Hockey, curling, disco of sneeuwballengooien en teambuilding: Wanneer iemand een keer iets aparts wil doen in de zomer, kan men contact opnemen met Alkmaar Sport,” besluit Bakker.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl