Alkmaar, 11 maart 2012. In de 25e ronde van de eredivisie mocht AZ de laatste wedstrijd spelen tegen De Graafschap op het thuisterrein van de Superboeren.
De Alkmaarders konden de wedstrijd aanvangen met de wetenschap dat de directe concurrentie belangrijke punten hadden gemorst. PSV en FC Twente verloren hun wedstrijden, waardoor AZ de kans had om de koppositie te verstevigen. Dan moest AZ wel punten pakken. Daar leek het niet op in de eerste helft. De score werd pas geopend in de tweede helft, toen Rasmus Elm, in de 49e minuut, een hoekschop direct het doel in krulde. Een specialiteit die voor weinigen is weggelegd. De Graafschap probeerde de gelijkmaker te scoren en wist enkele malen gevaarlijk te zijn. Erik Falkenburg verdubbelde de voorsprong in de extra tijd en zorgde er voor dat AZ 3 punten meenam.
Door deze overwinning staat AZ weer los van de concurrentie op de koppositie van de Eredivisie. De volgende wedstrijd van AZ wordt gespeeld in Italie. Donderdag 15 maart wordt de tweede wedstrijd tegen Udinese voor de Europa League gespeeld. Voor de Eredivisie moet AZ op zondag 18 maart thuis tegen NAC breda spelen.  

Pin It
Bekeken: 1512x
https://ee.itk.ac.id/data/