Alkmaar Centraal

Zaterdagavond speelde Dames 1 van DAW een uitgestelde wedstrijd in de Hoornse Vaart. Het team ging de wedstrijd in vooral met het doel de jeugd ervaring op te laten doen. De Zaan 2 is één van de vier tegenstanders die het eredivisie invalsysteem mogen toepassen. Zonder deze oneerlijke, dubbele standaard zou DAW het al lastig gehad hebben. De Alkmaarders verloren met 4 - 15.

De Zaan 2 en drie andere teams in de Bondsklasse 2A kunnen versterkt worden door speelsters uit het 1e team. Die invallers scoorden ongeveer de helft van alle doelpunten.

Alleen in het 1e kwart kon DAW goed tegenstand te bieden. Het 2e en 3e kwart eindigden in 2-6 en 2-12. Steffie Nooij en Romee Heister waren het die twee niet te missen kansen pakten. Linda Schenk pakte nog een puntje in het 4e kwart. De eindstand werd 3-15.

"Het zou beter zijn dat gelijkgerechtigde ploegen in één competitie spelen," aldus coach Jan Koekenbier. Nu zijn uitslagen van 2e teams erg wisselend, afhankelijk van het schema van hun topteams. "Als een vereniging dit niet zou willen, dan de normale standaard invalregel zoals alle andere ploegen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl