In een spannende wedstrijd verloren de Alkmaarse Rugbyers hun eerste wedstrijd van het jaar nipt met 19-7 van de Pickwick Players uit Deventer.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht, hoewel de thuisploeg een licht veldoverwicht. Na 10 minuten scoorden de Pickwick Players een try na een schitterende schijnbeweging en converteerden die tot 7-0. In de eindfase van de eerste helft verdubbelden ze de score na een serie goede aanvallen. Vlak voor rust kreeg Alkmaar de kans om van de nul te komen, maar Kristian Boogert schopte zijn penalty net naast de palen.

Alkmaar startte de tweede helft furieus en zette Deventer tegen de goallijn. Sylvester Reimers kreeg de bal er echter net niet over. Pieter van Duijn kreeg een mooie kans na een onverwachte overname, maar de bal ontglipte hem net. Deventer wist wél een try te scoren: 19-0.

Daarna nam Alkmaar het heft volledig in handen, mede dankzij 'Man of the Match' Kristiaan Koop. Hij bracht de bal van achteren ver met side steps en hand offs. Vlak voor een tackle kickte hij de bal ver naar voren, rukte zich los en wist het leer te pakken krijgen voor een try tussen de palen. Kristian Boogert schoot de makkelijke conversie raak voor 19-7.

Alkmaar had bloed geroken en speelde steeds feller, maar feller werd ook de verdediging van Deventer. De Alkmaarders leken een paar keer door te breken maar ze haalden de achterlijn steeds net niet. Winger Davey Vrijhoef kwam er nog het dichtste in de buurt, maar ook hem bleek een try niet gegund.

De mannen van Alkmaarse Rugby Club behielden ondanks het verlies de derde plaats in de 2e Klasse Noord. Wél zit de nummer vier LRC DIOK 2 Leiden hen nu op de huid. Het heeft 2 punten minder (45 tegen 47), met een wedstrijd minder gespeeld.

Bekeken: 3598x