Alkmaar Centraal

Huurders van eengezinswoningen van woningcorporatie Kennemer Wonen krijgen deze maand een aanbod wat hen flink wat geld op de energierekening kan besparen: Kennemer Wonen gaat haar huurders namelijk de mogelijkheid bieden om zonnepanelen op hun woning te plaatsen. Dit meldt het NHD.

Dankzij zonnepanelen zal de energierekening voor deze huurders omlaag gaan. Directeur Dick Tromp vertelt dat de woningcorporatie een selectie heeft gemaakt van woningen die het meeste profijt van de plaatsing van zonnepanelen zouden hebben. Huurders mogen kiezen voor een pakket tussen de zes en twaalf panelen.

De huur wordt wel iets hoger, maar het financiële voordeel dat de huurders hebben dankzij de lagere energierekening is nog altijd groter: dat kan wel 112 euro per jaar zijn. De reden dat Kennemer Wonen het plaatsen van zonnepanelen aan haar huurders aanbiedt is dat het een lagere energierekening voor de huurders betekent, en bovendien levert het een bijdrage aan het milieu.

Kennemer Wonen heeft ongeveer tienduizend sociale huurwoningen in haar beheer in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl